“Nieuws over Oekraïne” in het Westen 100% ongeloofwaardig. ‘COVID’ 2.0 dus.

Translate into English

Nu weten we waarom het EU-regime en de NATO moorddadige censuur op RT en Sputnik wil toepassen: wij mogen het echte verhaal niet lezen, horen of zien. Wat we krijgen voorgeschoteld is vrijwel 100% bullshit met een strikje. Het regime zal vallen, de vraag is niet meer of, maar wanneer.

de.rt.com

“De realiteit is heel anders” – RT-verslaggever in Melitopol


2 mrt. 2022 22:26

Op weg van de Krim naar Melitopol vindt RT-verslaggever Murad Gazdiev iets anders dan hij had verwacht. Terwijl het internet vol staat met beelden van uitgebrande tanks en de sporen van gevechten, ziet hij bijna geen tekenen van geweld.

Bron: Spoetnik © Konstantin Mihalchevskiy

Murad Gazdiew, verslaggever van RT, is in Melitopol en doet verslag van wat hij heeft gezien.

“We kwamen Oekraïne binnen via de Krim, doorkruisten de regio Kherson en kwamen de regio Zaporozhye binnen. En ik moet je zeggen dat de realiteit heel anders is dan wat we op Telegram of in het nieuws zien.”

Melitopol ligt op ongeveer 60 kilometer van de kust van de Zee van Azov en heeft ongeveer 150.000 inwoners.

“We hebben langs de hele route geen vernield materieel gezien. Er waren bijna geen tekenen van geweld – afgezien van enkele beschadigde burgervoertuigen aan de grens.

Zelfs aan de rand van Melitopol zagen we geen verwoeste gebouwen of tekenen van gevechten, maar op sommige gebouwen waren de ramen ingeslagen. En dat zouden, voor zover we weten, ook plunderaars kunnen zijn, lieden die de stad nu in angst houden.”

In veel Oekraïense steden hebben de autoriteiten op een ongecontroleerde manier wapens uitgedeeld aan de bevolking, wat heeft geleid tot een enorme toename van plunderingen en geweld.

Net als op andere plaatsen worden pogingen ondernomen om Melitopol in te nemen door middel van onderhandelingen en niet door wapengeweld. Dergelijke onderhandelingen zijn momenteel aan de gang in Energodar, een nederzetting die behoort tot een kerncentrale in de buurt van Zaporozhye.

Maar Gazdiev kwam niet verder dan de buitenwijken van Melitopol. De stad wordt nog niet als volledig veilig beschouwd en het leger wilde zich geen zorgen maken over journalisten:

“Zie je, voor de nazi’s ben je een geschenk uit de hemel. Stel je voor dat je Russische journalisten gevangen neemt!”

In de stad, zoals blijkt uit video’s van internet, was er een protestdemonstratie van enkele burgers met Oekraïense vlaggen, die vreedzaam was en verder ongemoeid werd gelaten.

Gazdiew bevestigt ook dat het gebied rustig is.

“Al met al hoorden we een halve dag geen geweerschoten of explosies, maar zagen we alleen trein na trein vanuit de lucht met Russisch materieel.”

Russische troepen werden vorige week ingezet bij het buurland van Rusland als onderdeel van een speciale militaire operatie om Oekraïne te demilitariseren en denazificeren, evenals om de Volksrepublieken Donetsk en Loegansk en de nationale veiligheidsbelangen van Rusland te beschermen. Kiev heeft Moskou beschuldigd van een niet-uitgelokt offensief.

De EU, de VS en andere landen hebben gereageerd met ongekende sancties tegen de Russische economie en een aantal geselecteerde hoge functionarissen. De speciale militaire operatie van Rusland werd veroordeeld door een meerderheid van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Meer over het onderwerpU.S. Colonel: We urge Ukrainians to Die Senselessly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *