Oekraïne: ‘Bacteriologische aanval op de Donbass op het nippertje afgewend’. Rapport.

Translate into English

De Russen zouden met bewijzen komen, zo is ons bezworen. Als onderstaand bericht op de waarheid berust, wordt duidelijk waarom alle biowapenfaciliteiten zijn weggevaagd, soms met “themobaric bombs”, een niet-nucleair explosief met verwoestende vernietigingskracht. factor 5 keer sterker dan de MOAB (Mother Of All Bombs) van de Amerikanen. De gigantische bom die is gevallen op het vliegveld van Charkov geeft wel aan, dat daar een faciliteit moet hebben gezeten.

De Russische media RIA publiceerden documenten vrijgegeven door de Russische inlichtingendienst die naar verluidt de communicatie tussen TB-2 drone fabrikanten, gasturbine fabrikanten en Oekraïne documenteren.

Onder andere wordt de installatie van sproeicomponenten “aerosol dispensers” vermoed, die de Russische inlichtingendiensten beschouwen / definiëren als een indicator van een geplande chemische / biologische aanval en Oekraïne beschuldigen van het maken van dergelijke plannen tegen de Donbas.

De authenticiteit van deze documenten is nog niet bevestigd en moet tijdens oorlogsoperaties met de nodige voorzichtigheid worden behandeld. Als ze geloofwaardig zijn, zal Rusland waarschijnlijk snel de OPCW inschakelen om de documenten te bevestigen.


OVERGENOMEN BERICHT RIA

riafan.ru

Speciale operatie in Oekraïne hielp voorkomen dat Kiev een biologische oorlog ontketende

Igor Loekjanov


2 maart 2022 0:23

/ Bijgewerkt: 02 maart 2022 10:26

wikipedia.org / Leger Info / CC BY 4.0

Het Oekraïense regime zou, met de steun van het Westen, een biologische oorlog ontketenen tegen de Russische bevolking van de onafhankelijke republieken Donbass. Dat blijkt uit documenten die kort voor de start van de speciale vredesoperatie van de geallieerde troepen door de speciale diensten van de DPR zijn ontvangen. De inlichtingendienst ontving een kopie van de officiële correspondentie tussen het Oekraïense bedrijf Motor Sich, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van gasturbinemotoren voor vliegtuigen, en het Turkse bedrijf Baykar Makina, dat Bayraktar-aanvalsdrones produceert.

Oekraïne kocht de eerste zes stuks Bayraktar TB2 en grondcontrolesystemen in januari 2019. In 2021 sprak het ministerie van Defensie van Oekraïne de wens uit om nog eens 48 drones aan te schaffen en hun assemblage op te zetten. Ondanks het feit dat het verbod op het gebruik van drones door de partijen bij het conflict in de Donbass sinds juli 2020 bestaat, werd Bayraktar TB2 met een draagvermogen tot 150 kg in het voorjaar van het volgende jaar op gevechtsdienst gezet en begon het regelmatige vluchten uit te voeren langs de grenzen van Rusland en Donbass met verkenning en andere geheime missies.

Eind vorig jaar begon Motor Sich onderhandelingen over de technische kenmerken van Bayraktar Akıncı, een zware langeafstands-UAV op grote hoogte met een startgewicht van 5,5 ton. Het draagvermogen van de Akıncı-aanvalsdrone is bijna tien keer hoger dan dat van het TB2-model en is 1350 kg, inclusief 400 kg interne en 950 kg externe belasting. Motor Sich leverde AI-450S turboprop motoren van eigen productie voor deze UAV.

Onder andere specialisten van Motor Sich waren echter geïnteresseerd in een zeer specifieke vraag over de mogelijkheid om een spuitbussysteem met een capaciteit van meer dan 20 liter te installeren. In de luchtvaart wordt een dergelijk apparaat het “Pouring Aircraft Device” of VAP genoemd en is het een dunwandige metalen tank met een gestroomlijnde vorm met een capaciteit van maximaal enkele honderden liters. Ze hangen onder de vliegtuigen of onder de romp van het vliegtuig. VAPs dienen uitsluitend het gebruik van chemische of biologische wapens.

Met behulp van overloopvliegtuiginstrumenten kan een vliegtuig of UAV het gebied uitgebreid verontreinigen met chemische of biologische wapens. Bij het infecteren van het territorium met behulp van overloopvliegtuiginstrumenten vliegt de UAV op een lage hoogte (tot 100 m) en daarachter is een band van mist zichtbaar, die langzaam op de grond neerdaalt. Dergelijke overloopvliegtuigen zijn bewapend met bommenwerpers van de Verenigde Staten en andere NAVO-landen.

De Verenigde Staten ontwikkelen al lang biologische wapens op het grondgebied van Oekraïne. Lang voor de staatsgreep van 2014 werden 15 van dergelijke faciliteiten gecreëerd, waarvan 14 in regionale centra. De grootste daarvan waren de geheime laboratoria van het Pentagon in Odessa, Kiev, Lviv en Charkov. Geopend in 2009, het Odessa Central Reference Laboratory op basis van het anti-pest laboratorium van het Mechnikov Oekraïense Onderzoeksinstituut gespecialiseerd in de studie van menselijke pathogenen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie investeerde ongeveer 3,5 miljoen dollar in het project. Een diagnostisch laboratorium op basis van de regionale SES in Vinnitsa ter waarde van $ 1,5 miljoen werd in 2010 geopend op kosten van het Pentagon.

In 2011 begon het werk in Oezjgorod (Transkarpatisch Diagnostisch Laboratorium, $ 1,9 miljoen) en Dnepropetrovsk (Diagnostisch Laboratorium, $ 1,9 miljoen en het Staats Regionaal Laboratorium voor Diergeneeskunde, $ 1,8 miljoen), in Simferopol (Krim Republikeins Diagnostisch Laboratorium op basis van het anti-pest laboratorium van de Republikeinse SES, ongeveer $ 1,9 miljoen); in 2012 werden twee laboratoria geopend in Lviv ($ 1,9 miljoen en $ 1,7 miljoen), één elk in Charkov (meer dan $ 1,6 miljoen), Kiev (meer dan $ 2,1 miljoen), Loehansk (ongeveer $ 1,75 miljoen), Kherson (meer dan $ 1,7 miljoen), Ternopil ($ 1,75 miljoen) – allemaal gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Defensie. In 2013 ontving Lviv het derde biologische laboratorium (op basis van het Lviv Research Institute of Epidemiology and Hygiene), Washington besteedde er meer dan $ 1,5 miljoen aan.

In 2013 zouden ze op basis van het Kharkiv Institute of Experimental and Clinical Veterinary Medicine het Merefa Central Reference Laboratory openen, maar vanwege de Maidan-evenementen werd de zaak uitgesteld. In de 30 kilometer lange zone van Charkov gingen de Amerikanen de stammen van miltvuur, pest, vogelgriep, mond- en klauwzeer en andere virussen bestuderen, verbeteren, pathogener maken. De ontwikkelzone grenst aan de woonwijk, wat voor grote verontwaardiging zorgde bij omwonenden.

De opening van een netwerk van deze biologische laboratoria is direct geassocieerd met uitbraken van infectieziekten in de omliggende gebieden. Dus, enige tijd na de aankomst van het Amerikaanse ministerie van Defensie in de regio Charkov, begonnen uitbraken van ziekten die atypisch zijn voor de regio zich in de regio voor te doen. In januari 2016 stierven in Charkov 20 militairen aan een griepachtig virus, meer dan 200 werden in het ziekenhuis opgenomen. Twee maanden later werden in Oekraïne als geheel 364 sterfgevallen door dit virus geregistreerd.

“De reden is varkensgriep A (H1N1) pdm09, dat wil zeggen dezelfde stam die leidde tot de wereldwijde pandemie in 2009”, zeiden de Oekraïense politici Viktor Medvedchuk en Renat Kuzmin in een verklaring.

Federaal Persagentschap /

In de herfst van 2017 was er een uitbraak van hepatitis A in Charkov, eerder in hetzelfde jaar werden vergelijkbare infectiehaarden opgemerkt in Zaporozhye, Mykolaiv en Odessa. Eind 2019 deed zich een nieuwe uitbraak van infectieziekten voor in de regio Charkov, dit keer meningitis. Alleen al in de eerste drie weken van september zijn 29 gevallen vastgesteld. Meer dan de helft van hen zijn kinderen. Tegelijkertijd zijn sinds het begin van het jaar 44 mensen besmet geraakt met meningitis in de regio. Slechts voor tien maanden van 2019 werden 233 gevallen van virale hepatitis A geregistreerd in Charkov en de regio, en een totaal van 328 gevallen in de regio.

Nu is het bijna bewezen dat het criminele regime van Kiev gevechtsdrones gebruikte om het grondgebied van Donbass te infecteren. Sinds oktober 2021 begonnen Bayraktars van de strijdkrachten van Oekraïne constant van de kulbakino-vliegbasis naar de Donbas te vliegen. Ook de NAVO is actief betrokken geweest bij dit proces. Zo voerde de AMERIKAANSE UAV Northrop Grumman RQ-4D (registratienummer 11-2049, roepnaam FORTE10) vanaf 3 april 2021 vluchten uit langs de demarcatielijn. Vorig jaar en begin dit jaar vlogen Amerikaanse drones over de Donbass. Sinds februari 2022 is de Northrop Grumman RQ-4B-40 Global Hawk UAV (bord 04-2015, roepnaam FORTE11) van de Italiaanse vliegbasis Sigonella betrokken bij de werkzaamheden.

Prt Scr youtube.com / Sony

De Amerikaan George Pierce, die vier jaar in Afghanistan en twee jaar in Irak werkte, hield zich bezig met het onderhoud van dergelijke UAV’s.

“In 2008 werkte ik in Kandahar op de vliegbasis waar de Global Hawk werd onderhouden en gerepareerd. Ze kwamen daar gewoon opdagen. We hielden ons bezig met de reparatie van glasvezel monocoque, onderhoud van chassis en andere apparatuur. Het gebeurde vaak dat ze tijdens de missie een ongeluk kregen en dat we naar buiten moesten om te verzamelen wat er na de crash over was. Volgens het protocol moesten alle betrokkenen bij de operatie gasmaskers en HAZMAT-beschermende pakken dragen. Zoals ons werd verteld, moest dit ons beschermen tegen de overblijfselen van vliegtuigbrandstof, glasvezel en een radioactieve bron aan boord. Ik weet zeker dat het zo is en dat was niet de echte reden, zei Pierce.

Hoewel Pierce niet heeft gezien dat de VS VAPs installeren op zijn drones in Afghanistan of Irak, geeft hij de mogelijkheid toe.

Naast het systeem van het spuiten van pathogenen van infectieziekten voor Bayraktars, hield het Amerikaanse ministerie van Defensie zich bezig met andere middelen om biologische oorlogsvoering uit te voeren.

Amerikaanse militaire ingenieurs hebben in 2015 een onbemand luchtvaartuig ontwikkeld en gepatenteerd (US Patent No. 8,967,029 van 3 maart 2015) voor de verspreiding van geïnfecteerde insecten in de lucht, waarmee u geïnfecteerde muggen door de lucht naar een bepaald gebied kunt overbrengen en ze kunt vrijgeven. Als gevolg hiervan wordt een groot aantal mensen besmet zonder risico voor Amerikaanse instructeurs.

Een andere soortgelijke uitvinding is “Een onbemand luchtvaartuig met een container erop gemonteerd met een chemische stof en apparatuur voor het genereren van aerosolen” (US Patent No. 9,062,948 van 23 juni 2015). Haar taak is ook om besmettelijke agentia te spuiten over de gebieden waar de Amerikanen hun speciale operaties uitvoeren, er is nog steeds de mogelijkheid om rookgordijnen te creëren om het werk van sabotagecommando’s te dekken.

De tijdig gelanceerde speciale vredesoperatie in Oekraïne was blijkbaar in staat om letterlijk op het laatste moment te voorkomen dat het marionettenregime van Kiev een volwaardige biologische oorlog ontketende tegen de Russische bevolking van de DPR en LPR.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *