Putin haalt streep door NATO-planning

Voordat u de straat op gaat met een Oekraïense vlag om vrede en gerechtigheid te eisen.

Voordat u de portemonnee trekt om Oekraïense vluchtelingen te helpen.

Voordat u oude lompen gaat verzamelen en in vrachtwagens naar Polen brengt.

Moet u eerst even onderstaand artikel lezen over de werkelijke gang van zaken.

De NATO in zijn ware gedaante en daar betalen wij belasting voor??

de.rt.com

Manoeuvres aan de Russische grens: de NAVO volgt een strategie van spanning


3 mrt. 2022 06:45

door Maria Müller

14 december 2021 was een beslissende dag. Het Oekraïense parlement, de Rada, heeft een speciale wet aangenomen over buitenlandse troepenbewegingen op Oekraïens grondgebied. Wet nr. 6359 kan worden bekeken op de website van het parlement.

In de buurt van de Russische Federatie zouden in 2022 tien militaire oefeningen plaatsvinden waarbij NAVO-landen en NAVO-partners betrokken waren. Offensieve operaties tegen Rusland en Wit-Rusland behoren ook tot de onderwerpen van het programma. Oekraïne en de Zwarte Zee zouden zo het hele jaar door een halteplaats worden op het land, op het water en in de lucht.

De vijf grootste multinationale gevechtsoefeningen van de strijdkrachten van Oekraïne en de NAVO-landen – “United Efforts”, “Sea Breeze”, “Silver Sabre”, “Rapid Trident” en “Cossack Mace” – vormen het grootste gevaar vanuit het oogpunt van een opzettelijk of toevallig militair conflict met Rusland. Minder gevaarlijk zijn de manoeuvres “Riverine”, “Light Avalanche”, “Maple Arch” en “Viking”.

Het plan was om de troepensterkte in sommige oefeningen met 30 tot 40 procent te verhogen ten opzichte van het jaar ervoor. In totaal was de deelname van 44.900 soldaten aan de gezamenlijke manoeuvres van de strijdkrachten van Oekraïne met naburige staten en het Noord-Atlantisch Bondgenootschap gepland. Daarvan behoren 26.600 soldaten tot het Oekraïense leger en 18.300 tot NAVO-landen met partners. 

De omvang van de geplande internationale militaire bewegingen laat er geen twijfel over bestaan dat Kiev de rol van NAVO-bruggenhoofd aan de grens met Rusland moet spelen.

Risico op militaire escalatie door de manoeuvres

Al vorig jaar deden zich tijdens dergelijke manoeuvres provocerende incidenten voor. In juni 2021 was de Britse torpedobootjager HMS Defender drie kilometer verderop de Russische territoriale wateren binnengedrongen, een dag eerder een Nederlands marineschip. Moskou had destijds de VS en de NAVO opgeroepen zich te onthouden van dergelijke oefeningen in de huidige situatie van spanningen. Rusland kondigde aan:

“… De oefeningen vormen een reëel risico op een mogelijke escalatie van militaire spanningen.”

Psychologische oorlogsvoering en de strijd om slijtage

De VS en de NAVO negeerden de oproep. Ze hebben al lang volgens plan gehandeld om de “slijtage van de vijand” met dergelijke middelen uit te voeren – een militair-politieke tactiek. Na elk uitgelokt incident begint agressieve retoriek tegen Rusland, volgens de richtlijnen van psychologische oorlogsvoering, die ook de eigen bevolking treft.

Op 14 december, toen het Oekraïense parlement de manoeuvres goedkeurde, deed de Russische president Vladimir Poetin hernieuwde pogingen om de existentiële belangen van de Russische Federatie aan westerse leiders uit te leggen.

Hij sprak aan de telefoon met de Britse premier Boris Johnson en de Franse president Emmanuel Macron en riep opnieuw op tot dringende veiligheidsonderhandelingen. Op die dag sprak hij ook met zijn Finse collega Sauli Niinistö over de nucleaire dreiging voor zijn land die uitgaat van toekomstige NAVO-raketten bij de grens.   

Nutteloos beroept op de rede

De Russische president onderstreepte de noodzaak van ‘wettelijke garanties voor de veiligheid van ons land’. Maar zijn woorden gingen – opnieuw – duidelijk nergens heen.

De steeds arrogantere afwijzing van een echte dialoog met tastbare resultaten van de kant van het Westerse Bondgenootschap was instrumenteel om de situatie na deze historische dagen tot een hoogtepunt te brengen.

Rusland wist van voorgaande jaren dat sommige manoeuvres een militair offensief inhouden. Het was ook bekend dat als onderdeel van dergelijke oefeningen sommige wapens van de NAVO in het geheim verdwijnen in militaire depots op het grondgebied van Oekraïne.

Volgens het portaal The Frontierpost hebben Oekraïense media de afgelopen maanden vaak de eisen van nationale politici gepubliceerd om de Donbass militair te heroveren. Vervolgens moeten Russische gebieden worden bezet – eerst de Krim, dan Koeban, Stavropol, Belgorod, Rostov en …

Militaire offensiefoefeningen van de NAVO

Verschillende online militaire tijdschriften verwijzen naar de actielijn van de oefening vorig jaar met betrekking tot de multinationale manoeuvre “United Efforts”. Dienovereenkomstig hebben de manoeuvretroepen agressieve, offensieve militaire operaties getraind, niet alleen tegen Rusland, maar ook tegen Wit-Rusland. Het “Manoeuvrescript” van de Generale Staf van het Oekraïense leger bepaalde dat de strijd op diplomatiek niveau tussen Oost en West zich zou ontwikkelen tot een open, gewapend conflict waarin Rusland en de Republiek Wit-Rusland de belangrijkste “agressors” waren.

Het was al bekend dat de logica van escalerende provocatie op een gegeven moment tot dit punt moest leiden.

Oefening NAVO-Georgië 2022

Een bijzonder kritieke wapenoefening voor Rusland is gepland van 22 tot 24 maart in de kleine buurstaat Georgië met NAVO-troepen. Het wordt van 5 tot en met 16 juni verlengd met de deelname van Polen, Litouwen, Letland en Estland. Het gaat om de verdediging tegen ballistische raketten. De korte beschrijving van de manoeuvre op de navo-website luidt:

“… Deze Integrated Air Missile Defense (IAMD) oefening zal de grootste op de grond gebaseerde IAMD-oefening ter wereld zijn , waarbij NAVO-IAMD-bondgenoten en -partners worden samengebracht om een uitgebreide capaciteit voor gezamenlijke operaties te garanderen.”

In gewone mensentaal: de buurlanden van Rusland moeten de federatie omringen met een gordel van anti-ballistische raketten, die ook de nieuwe Russische supersonische raketten en dus elke Russische defensieve en offensieve capaciteit blokkeren.

Wat zouden de VS doen als ze op deze manier werden omsingeld en niets hadden om nucleaire aanvallen tegen te gaan?

Om welke manoeuvres gaat het?

“United Efforts” vindt zowel op het land als op zee plaats in de Zwarte Zee. Dit jaar zou de grootschalige oefening met 12.500 soldaten, 70 oorlogsschepen en boten, evenals 90 militaire vliegtuigen en helikopters plaatsvinden.

De gecombineerde marine-operaties “Sea Breeze” worden sinds 1997 gehouden met oorlogsschepen van zowel NAVO-landen als enkele partners in de Zwarte Zee. Organisatoren zijn Oekraïne en de VS. Voor 2022 werd het aantal deelnemers verhoogd naar 7.500 militairen (40 procent meer dan in 2021), 85 schepen, zo’n 70 vliegtuigen en helikopters. Duur: van maart tot december.

Een Pools-Oekraïense oorlogstraining genaamd “Silver Sabre” (Silver Saber) was gepland van februari tot december 2022. In totaal zijn hiervoor tot 5.000 soldaten, 16 vliegtuigen en helikopters en een tiental oorlogsschepen gepland.

“Rapid Trident” is een andere belangrijke gezamenlijke operatie van de Oekraïense strijdkrachten en de NAVO. Het zou plaatsvinden tussen maart en december met 8.500 soldaten en duurde 45 dagen.

Een Oekraïens-Britse training wordt “Cossack Mace” (Kozakkenpoot) genoemd. In plaats van 2.000 militairen in 2021 staan er nu 5.500 militairen gepland voor 2022, evenals 30 vliegtuigen en helikopters en maximaal 11 schepen. Geplande duur: van maart tot december.  

De Maple Arch biedt plaats aan 3.700 militairen en maximaal 22 vliegtuigen en helikopters. Duur: maart tot december

“Viking” is een computercommandantoefening van het Zweedse ministerie van Defensie met deelname van de Scandinavische en een aantal NAVO-staten, waaraan Oekraïne sinds 2005 deelneemt.

De bergtraining “Blonde Avalanche” (“Witte Lawine”) loopt met soldaten van de Oekraïense, Hongaarse, Roemeense en Slowaakse legers. Natuurrampen maken ook deel uit van de trainingsscenario’s. Maximaal 1.300 militairen, 13 vliegtuigen en helikopters kunnen deelnemen.

Een gezamenlijke Oekraïens-Roemeense oefening “Riverine” (rivier) was gepland aan de monding van de Donau. De zeestrijdkrachten, marinebewakers en grenswachten van beide landen trainen zowel in het rivierkanaal als op de Zwarte Zee. Van maart tot december.

Wat zou Washington doen als…

Nogmaals, wat zou Washington doen als troepen van de Russische Federatie deze manoeuvres regelmatig zouden houden aan zijn grenzen met Mexico en Canada, evenals aan zijn Atlantische en Pacifische kusten? Als China er misschien ook aan meedeed? Zouden de VS het zonder weerstand kunnen accepteren als kernwapens direct aan hun grenzen zouden worden gestationeerd? Als Canada, samen met Mexico en andere Midden- of Zuid-Amerikaanse staten, de gezamenlijke coördinatie van een anti-ballistisch luchtverdedigingssysteem tegen de Verenigde Staten zou trainen?

Meer over het onderwerp – NAVO-landen weigeren leveringen van straaljagers aan Kiev

RT DE streeft naar een breed scala aan meningen. Gastbijdragen en opiniestukken hoeven niet het standpunt van de redactie weer te geven.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *