Putin: Oekraïne moet 100% onder Russische controle

Macron had een telefonisch gesprekje met Vladimir Putin.

Poetin wil “de controle overnemen” van geheel Oekraïne en het “ergste moet nog komen”.

Dit meent de Franse president Macron na gesprekken met de Russische president.

De Franse president sprak namens de EU vanwege het Franse voorzitterschap.

Putin spreekt als voorzitter van de Allierte Kontrol Rat (1945). Deze Raad gaat over de denazificering van het na-oorlogse Europa en houdt toezicht op de naleving van de overeengekomen wapenstilstand.

Hierover later meer, want alles is anders.

Waarom wil Rusland de hele Oekraïne controleren? De biowapen laboratoria kun je de grond inboren, maar kerncentrales niet.

In West Oekraïne staan ook nog 6 kernreactors die kunnen worden gesaboteerd. En gezien de oude vertrouwde tactieken van het instituut gaat dat gebeuren als er niets aan wordt gedaan. De grens naar Polen moet worden afgesloten.

Volgend bericht kregen we vanmiddag binnen op de redactie, daarna zult ook u begrijpen waar vandaan het gevaar komt.

Eerste konvooi met wapens uit de EU en Navo landen zijn vernietigd.

Op een niet nader genoemde plaats 60 km voorbij een grensovergang zijn 5 vrachtvoertuigen met ladingen militair materiaal bestaande uit stingers (draagbare luchtdoelraketten) en antitankwapens uit de verschillende EU landen door twee Russische gevechtvliegtuigen (type SU-30) aangevallen met lucht-grond raketten.

In eerste instantie werden de vrachtwagens bewust met rust gelaten, tot ze op 60 kilometer van de grens waren en door onbebouwd gebied trokken, waarna de twee SU-30’s toesloegen.

Bij de impact van de afgevuurde raketten op de voertuigen die op ongeveer 500 meter van elkaar reden om de aandacht niet te trekken van de Russen, zijn enorme explosies ontstaan. Bij de actie kwamen geen burgers om.

Het mag duidelijk zijn dat de Russen de grensovergangen goed in het oog houden en er alles aan doen om te voorkomen dat de NAVO en EU wapens Oekraïne binnen smokkelen en aankomen bij de Oekraïense troepen.
Copywriter Olav ten Broek


Door de transporten tijdig te vernietigen behoedt Rusland Duitsland als hofleverancier, maar ook Regime Rutte tegen het schenden van de wapenstilstandsovereenkomst van 1945.

Waarom Putin en Lavrov de oorlogszuchtige westerse bondgenoten nog steeds “onze partners” noemt is ons een volkomen raadsel. Zie het vorige artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *